Esports i societat

De tots és sabut la importància que té l'esport dins la nostra societat. A partir dels continguts que aquí es veuran, podrem formar, reflexionar i crear un raonament crític en relació a una de les temàtiques actuals amb major incidència en la nostra societat: l'esport i la construcció de la realitat que es fa a través dels mitjans de comunicació. Per fer-ho he elegit els següents eixos temàtics:
Economia i consum, Estètica i salut, Gènere, Multiculturalitat, Política i Violència vs Fair play.
En aquesta pàgina podràs trobar articles d'opinió, vídeos, pel·lícules i tot tipus d'informació relacionada amb els eixos abans esmentats. Esper que vos agradi!!!


                                                         ESTÈTICA I SALUT

 L'esperit de superació, les ganes de superació d'un mateix i sobretot les ganes de viure fan d'aquest vídeo un exemple a seguir per a les persones amb qualque tipus de discapacitat.

 

La publicitat és un dels principals mitjans de comunicació que tendeix a col·locar estàndards de bellesa en la societat actual, mostrant així “cossos ideals” en els seus continguts. L’anunci de Fanta Light que presentem, reforça molt aquesta idea de necessitar un cos prim i esvelt per a l’èxit en la vida diària. 

 


En l’actualitat degut tal vegada per les noves tecnologies o per l’augment de vehicles en els pobles o ciutats hi ha una gran part de la població que es sedentària. Hem arribat al punt on no necessitem fer cap tipus d’esforç físic per les feines quotidianes del dia a dia (tenim rentaplats, comandament a distància de tots els aparells de la casa, escales mecàniques, ascensors, cotxes, ens porten la compra a casa...) per aquest motiu està augmentant molt l’índex d’obesitat. Aquest fet no només afecta als adults sinó que de cada vegada més afecta a la població infantil, en estudis recents a Espanya sa registrat un 19% d’obesitat en la població infantil, això significa que ja hem superat EEUU en aquest percentatge (16%). Per aquest motiu i amb aquest vídeo un tant graciós, voldria fer reflexionar als nens i nenes, als pares i mares, als professors i professores i a tota la gent amb general a veure si en aquest pas arribarem al punt que es mostra al vídeo.

                                         

VIOLÈNCIA vs FAIR PLAY

Aquí teniu un vídeo on podeu veure el que realment importa de l'esport; els valors que ens han de marcar i l'esperit de superació personal que hem de tenir.


POLÍTICA

Algunes vegades l'esport és utilitzat per a fer reivindicacions de caire polític. Aquí teniu l'exemple de la final de la copa del rei de bàsquet.

En altres ocasions s'han utilitzat la cerimònia d'entrega de medalles per fer reivindicacions de caire polític. Aquí teniu un exemple clar: jocs olímpics de Mèxic en el 1968, on dos atletes afroamericans, guanyadors de les madalles d'or i de bronce aixequen els seus punys en senyal de Black Power.

 Un altre exemple d'actuacions relacionades amb la política la trobam a Grècia. El jugador Giorgio Katidis, davanter de l'AEK d'Atenes, ha aixecat la polèmica després de celebrar un gol amb la salutació feixista. Katidis ha aconseguit el gol del triomf del seu equip contra el Veria al minut 84 i ha anat corrents a la banda per celebrar la diana. La Federació Grega de futbol l'ha sancionat ràpidament. Katidis, de 20 anys, no podrà jugar mai més amb la selecció del seu país. El jugador, que era internacional amb les categories inferiors de la selecció grega, no podrà tornar a defensar els colors del combinat del seu país.

  GÈNERE

Una televisió alemanya ha generat força polèmica per un anunci emès arrel de l'Eurocopa femenina de futbol. La cadena promociona l'esdeveniment mostrant una dona vestida amb l'equipació de la selecció alemanya femenina fent un xut a una porteria "improvisada": una rentadora. L'anunci ha provocat queixes entre el públic en general i a les xarxes socials. Per la seva part, les jugadores alemanyes també han posat de manifest el seu descontent: "No ha sigut una bona idea, ens agradaria que l'anunci tingués a veure amb l'esport i no amb rentadores", ha dit una de les jugadores de la selecció. 

 

El vídeo que volem mostrar és un anunci publicitari en el qual veiem l’arribada d’uns jugadors d’elit a un poble de Sud-àfrica on juguen un partit de futbol amb els habitants del poble.
L’anunci mostra com els jugadors d’elit tenen problemes per seguir el joc en l’hàbitat en el qual es troben, amb arbres, desnivells, animals, plantes altes, etc. 

MULTICULTURALITAT
 
El recurs que us presentem forma part d'una campanya publicitària contra el racisme en l'àmbit del futbol. L'espot està protagonitzat per jugadors de futbol d'equips de primera divisió que mitjançant el silenci denuncien la discriminació que pateixen i demanen a tota la població que s'impliqui perquè aquest fet no es torni a repetir. 
                                          

No hay comentarios:

Publicar un comentario